Школа і ЗМІ

Приєднуйтесь до групи “Будні Ковтунівського навчально-виховного комплексу” в Фейсбуці

Групу створено для швидкого обміну повідомленнями, зберігання інформації та обговорення актуальних проблем буденного життя Ковтунівського навчально-виховного комплексу.

Читати далі »

ТРК «Ільдана» представляє

Розв’язувати задачі з астрономії, вивчати небесні тіла та навіть відкривати нові астероїди: здається, таке можливо лише в сучасних лабораторіях за допомогою телескопу. Але ні. Завдяки правильному підходу наставника та наполегливості учнів це реально зробити в звичайній сільській школі. Як – дивіться у наступному сюжеті

Черкаська студентка отримала можливість поборотися за першість з астрономії на міжнародних змаганнях

Учні Ковтунівського НВК стали переможцями конкурсу «Техно Україна 2020»

З 4 по 7 лютого 2020 року у Києві проходив конкурс для школярів “Еко-техно 2020”, який є національним етапом міжнародного конкурсу науково-технічної творчості школярів ISEF-2020. Організаторами конкурсу є Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді та Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського». Конкурс проходив у Київському політехнічному університеті. До частини “Еко” входять такі галузі наук як клітинна та молекулярна біологія, наука про людину, хімія та біохімія. Частина “Техно” містить у собі математику, фізику, астрономію, інженерію та енергетику. Раніше конкурси для цих двох напрямків проводились окремо, цьогоріч їх поєднали. Протягом трьох днів учні захищали свої проєкти разом із науковими керівниками.

Читати далі »

На Золотонішині встановили новий спортивно-ігровий комплекс

Дзвінкий дитячий гомін тепер постійно лунає на майданчику біля сільської школи села Ковтуни, що у Золотоніському районі, навіть із настанням канікул.

Читати далі »

Ковтунівські віншування

З нетерпінням діти чекають зимових канікул не лише тому, що нарешті відпочинуть від занять, шкільних проблем, а ще й дуже люблять щедрувати, колядувати, посівати. В кожній оселі села Ковтуни чекають їх з нетерпінням. Від хати до хати гурти дітей в традиційному українському вбранні, із зіркою та козою вітають односельців зі святами, бажаючи здоров’я, щастя, благополуччя.

А на свято Водохреща традиційно в нашому закладі гамірно і весело, тому що проходить підсумковий конкурс на кращого читця колядок і щедрівок. Діти, читаючи величальні вірші, відтворюють в своїй уяві побут наших предків. Із їхніх вуст звучать прекрасні побажання господарям здоров’я, злагоди в родині, порядку в господарстві. Лунають обрядові пісні про сонце,  місяць, зорі, про створення світу.

Діти виконували величальні пісні про сонце, місяць, зорі, про створення світу.

Прекрасно декламують колядки вихованки дитячого підрозділу – Ілона Козинець та Діана Бабчанік.

На святі колядування поєднувалось із обрядовими та ігровими дійствами, танцями, музикою, жартами. Чудово виконали щедрівки учні 5-9 класів. Прекрасні дитячі голоси поєднувалися із чудовим музичним оформленням. Цей виховний захід іще раз показав дітям, що різдвяні колядки – це справжня духовна скарбниця українців. Цю спадщину потрібно глибоко пізнавати, передавати із покоління в покоління і, наче молитви і псалми, співати і оберігати її святість.

Валентина Величко, бібліотекар Ковтунівського навчально-виховного комплексу

«Вісник Золотоніщини», 24.01.2019

?

Малій О.Г присвоєно почесне звання

УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ №300/2018

Про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня працівників освіти

За значний особистий внесок у розвиток національної освіти, підготовку кваліфікованих фахівців, багаторічну плідну педагогічну діяльність та високий професіоналізм постановляю:

Присвоїти почесні звання:

“ЗАСЛУЖЕНИЙ ВЧИТЕЛЬ УКРАЇНИ”

МАЛІЙ Ользі Гаврилівні — учительці Ковтунівського навчально-виховного комплексу “Загальноосвітня школа I–III ступенів – дошкільний навчальний заклад” Золотоніської районної ради, Черкаська область

Президент України П.ПОРОШЕНКО

4 жовтня 2018 року

Учитель творить людину

Вчителька фізики Мала О.Г. та призер обласних олімпіад Нетудихатка Р.

Особлива увага освітян району звертається на роботу з обдарованими учнями. У їхній підготовці найактивніше працювали педагоги Гельмязівської і Благодатнівської шкіл (по 7 учителів), Коврайського НВК (4 учителі). Найстаранніші, які кожного року готують по декілька переможців: Ніна Василівна Алєксєєнко (Гельмязів), Ольга Гаврилівна Мала (Ковтуни), Наталія Василівна Власенко, Вікторія Миколаївна Вертипорох, Раїса Михайлівна Дорош, Антон Миколайович Саєнко (Благодатне), Юрій Борисович Орищенко (Софіївка), Людмила Леонідівна Різник (Коврай).

Читати далі »

У нашому районі не закрито жодної школи

Із 3 по 10 липня я брала участь у 10 Міжнародній науково-практичній конференції «Обдаровані діти – інтелектуальний потенціал держави», що проходила у місті Чорноморськ. Конференція проводилась інститутом обдарованої дитини, який був заснований президентом Малої академії наук України, доктором фізико-математичних наук Станіславом Довгим. Серед її учасників були представники різних університетів, працівники й керівники відділів МАН різних областей, методисти, вчителі, вихователі дитячих садочків. Багато цікавих виступів, обговорення, майстер-класи і просто спілкування з великою кількістю людей, які «горять» своєю роботою, – залишили величезну кількість позитивних вражень і питань для роздумів.

Читати далі »

Сільська школа може гідно конкурувати з міською

Із 3 по 7 квітня в м. Одесі пройшов IV етап VII Всеукраїнської учнівської олімпіади з астрономії, в якій взяли участь 79 учасників з усіх областей України. Склад команд формувався відповідно до рейтингу області за попередні роки виступів. Черкащину представляли  , учень 11 класу Звенигородської спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів імені Тараса Шевченка Костянтин Ященко, та учень 9 класу Ковтунівського навчально-виховного комплексу Ростислав Нетудихатка.

Читати далі »

Проект «Марафон «Охочих правознавців» реалізовано в Мелітополі і у Золотоніських школах

У рамках всеукраїнського проекту «Зміцнення міжрегіональної комунікації і співпраці», який реалізує СУМ  (Спілка Української Молоді) в Україні за підтримки Національного Фонду підтримки Демократії (NED), розпочав роботу і наш міжрегіональний короткотривалий проект між школами Золотоніського району і м. Мелітополь. Його початку передував рік плідної співпраці й дружнього спілкування. Шанований педагог, прекрасна людина і активний, талановитий тренер Тетяна Москаленко запрошувала до співпраці багатьох педагогів району. Та весь курс із п’яти тренінгів впродовж року відвідали, на жаль, не всі. Найактивніші учасники торік у грудні були запрошені до Чернігова на робочу зустріч, де й отримали пропозицію підготувати проекти на конкурс міні-грантів. Золотоніський район підготував дві роботи:  «Марафон «Охочих правознавців» (автори Марина Рудь та Світлана Бахмет) і «Об’єднаємось заради миру» (Валентина Третяк та Олена Кваскова). Обидва проекти сподобались журі і отримали міні-гранти на їх реалізацію.

Читати далі »

Погода