Родина

Пам’ятка для батьків

Пам’ятка для батьків учнів Ковтунівського навчально-виховного комплексу у зв’язку з роботою закладу в умовах карантинних заходів

Шановні батьки!

Перш ніж направити дитину в заклад, будь ласка, зверніть увагу на особливості організації навчання Ваших дітей в умовах карантину та дотримуйтеся наступних вимог.

  1. Обов’язково кожного ранку перед виходом дитини до школи робіть термометрію, перевіряйте наявність респіраторних симптомів (кашель, чихання). За найменших підозр у дитини та членів родини захворювань (ГРВІ, нежить, підвищення температури тощо), зверніться до сімейного лікаря та прийміть міри самоізоляції. Про неможливість дитини прийти в заклад попередьте класного керівника чи вихователя дошкільної групи.
  2. Приводьте дитину або слідкуйте, щоб дитина приходила до школи своєчасно, згідно з графіком занять, зберігаючи дистанцію з працівниками та іншими учнями 1,5 м. Уникайте скупчення людей.
  3. У період карантину в зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби забороняється вхід батьків до закладу. Особи, що супроводжують дитину до закладу, повинні бути в захисних масках.
  4. При вході в школу необхідно обробляти руки антисептиком. Вчіть дітей користуватися антисептичними засобами для обробки. Кожній дитині доцільно мати індивідуальний антисептик, але лише гелевий.
  5. Вхід дітей до приміщень закладу дозволяється при наявності захисної маски. Захисні маски можуть не використовуватися під час проведення занять у навчальних приміщеннях.
  6. Під час пересування приміщеннями учні 5-11 класів повинні ходити в масках. Зміна масок кожні три години. Якщо у дітей будуть маски багаторазового використання, то обов’язково мати герметичний пакетик (гір – пакет, або папка на кнопці) один для використаної маски, інший для нової чи запасної. Для запасної одноразової маски також повинен бути пакетик. Для використаних одноразових масок в школі розміщений спеціальний бак.
  7. Пересування учнів між навчальними приміщеннями буде мінімізованим.
  8. Функціонування питних шкільних фонтанчиків не дозволено, тому кожен учень приходить зі своєю пляшечкою води (0,3-0,5л).
  9. Основним заходом гігієни рук в умовах закладу є миття рук з рідким милом. Використання антисептиків доцільне лише в тому випадку, коли відсутній доступ до проточної води з милом. Протирання рук вологими серветками з метою знезараження або як заміна миття рук або антисептичної обробки не рекомендується. Забороняється використовувати багаторазові тканинні рушники.
  10.  Коштів на закупівлю рідкого мила, паперових рушників та антисептичних засобів може не вистачати. Тому для забезпечення належних санітарно-гігієнічних умов заклад потребуватиме допомоги.
  11. Надайте класному керівнику свій достовірний мобільний номер телефону або інших членів родини для зв’язку у разі виникнення непередбачуваної ситуації. Батьки обов’язково отримають інформацію в разі виявлення під час освітнього процесу ознак хвороби в дитини.
  12. Обов’язково надайте класному керівнику інформацію щодо можливих алергічних реакцій у дітей на миючі, дезінфікуючі засоби та антисептики у зв’язку з проведенням систематичної дезінфекції обладнання та приміщень.
  13. Привчайте дітей і використовуйте самі розміщені на території закладу контейнери/урни з кришкою для використаних масок з відміткою «Для використаних масок».
  14. Навчання в приміщенні школи дозволено в регіонах «зеленої», «жовтої» і «помаранчевої» зон, а у школах в «червоній» зоні епідемічної небезпеки навчання буде проводитися в онлайн-режимі. Зміни в розподілі зон проводяться щоп’ятниці на державному рівні.
  15. Проведення масових заходів в закритому приміщенні обмежено.
  16. З метою отримання оперативної інформації про зміни в організації роботи закладів загальної середньої освіти міста (режим, освітній процес тощо) щоденно переглядайте офіційний сайт відділу освіти виконавчого комітету Новодмитрівської сільської ради, закладу освіти або сторінку класного керівника Вашого класу в Viber, де буде розміщено відповідну інформацію.
  17. Зверніть увагу на обмежене перебування дитини в громадських місцях. Це є небезпечним для її здоров’я в умовах карантину.
  18. Пам’ятайте про власну персональну відповідальність за правдивість інформації про стан здоров’я дитини.

Для вирішення нагальних питань, отримання інформації стосовно роботи закладу звертайтесь до адміністрації в телефонному режимі тел. 0985435998 або он-лайн.

Звернення до батьків і учнів

Шановні учні та батьки!

З метою запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19 з 12 березня 2020 року в Україні запроваджено карантин для всіх закладів освіти.

У нас також призупинений освітній процес. Сьогодні дуже складно передбачити дату його відновлення.  Загроза, яку несе  коронавірус, – реальна і велика, як ніколи. Тому головне наше завдання – не допустити недооцінки ситуації. Водночас треба не панікувати, а виробити насамперед для себе план дій в ситуації, коли біда застала нас зненацька. Слід розуміти, що за сьогоднішніми тривожними буднями прийдуть майбутні дні. Які вони будуть – залежить в кожного з нас.

 З урахуванням ймовірного розвитку епідеміологічної ситуації та з метою недопущення відставання у вивченні навчальних предметів для забезпечення виконання навчальних програм, педагогічним колективом організовано дистанційне навчання для всіх учнів закладу. На жаль, ми, як і більшість освітян світу, не готувались до такої роботи. Бачимо труднощі, які постали перед нами. Неодмінно зробимо корективи в  майбутньому. Зараз іде пошук форм дистанційної роботи. По кожному учню уточнено технічні можливості для такої роботи. На превеликий жаль багато учнів знаходяться поза межами Інтернет-досяжності. Є й ті, хто маючи «круту» сучасну техніку, не потурбувався про її застосування з навчальною метою.

Читати далі »

Сумна статистика

Щорічно понад 3 млн дітей в Україні спостерігають за актами насильства в сім’ї або є вимушеними їх учасниками.

 Діти, скривджених матерів у 6 разів частіше намагаються накласти на себе руки, 50% їх схильні до зловживань наркотиками та алкоголем.

 Майже 100% матерів, які зазнали насильства, народили хворих дітей (переважно з неврозами, заїканням, енурезом, церебральним паралічем, з порушенням психіки).

Фізичне насильство в сім’ї, згідно із Законом України “Про попередження насильства у сім’ї”, визначається як умисне нанесення одним членом сім’ї іншому побоїв, тілесних ушкоджень, що може призвести або призвело до смерті постраждалого, порушення фізичного і психічного здоров’я, нанесення шкоди його честі і гідності.

Проблема домашнього насильства щодень набуває дедалі більшої гостроти і актуальності. Найбільше від нього страждають жінки та діти. Патріархальний підхід “Люби жінку як душу, тряси як грушу” призводить до психологічної, соціальної деградації жінки, втрати людської гідності, а нерідко до її фізичної смерті.

Читати далі »

Чи готова дитина до школи ?

КОМПЛЕКС МЕТОДИК ДЛЯ ІНДИВІДУАЛЬНОГО ОБСТЕЖЕННЯ РІВНЯ ПІДГОТОВЛЕНОСТІ ДІТЕЙ ДО ШКОЛИ

Сучасні умови переходу системи освіти на 12-річне навчання поставили перед педагогічними працівниками складне і надзвичайно важливе завдання, яке полягає в об’єктивному і своєчасному виявленні рівня готовності дітей шестирічного віку до шкільного навчання. Наш методичний матеріал певною мірою допоможе тим, хто буде вивчати проблеми готовності дитини до шкільного навчання.

Під готовністю дитини до шкільного навчання ми будемо розуміти сукупність фізіологічних і психологічних особливостей дитини старшого дошкільного віку, яка забезпечує успішний перехід до систематично організованого шкільного навчання.

Якщо перед вами стоїть завдання визначити рівень готовності дитини до шкільного навчання, по-перше, необхідно чітко усвідомлювати з якою метою він має визначатися. Рівень готовності дитини до школи може визначатися з метою:

1.      Відбору дитини до школи або обгрунтування доцільності відстрочки її прийому до школи;

2.      Раннього виявлення тих дітей, які у процесі організації їх діяльності на уроці потребують додаткової уваги з боку вчителя;

3.      Розробки індивідуальної програми розвитку молодшого школяра.

Читати далі »

Що потрібно знати про порядок перебування дітей у нічний час

Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо порядку перебування дітей у закладах, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладах громадського харчування у нічний час» від 16.05.2013 № 243-VII вносить суттєві зміни в режим дня багатьох неповнолітніх.

Читати далі »

Поради батькам першокласників

  1. Вранці піднімайте дитину спокійно, з посмішкою та лагідним словом. Не згадуйте вчорашні прорахунки, особливо мізерні, не вживайте образливих слів.
  2. Читати далі »

Десять заповідей батькам

  1. Читати далі »

НЕ БЕЙТЕ ДЕТЕЙ!

Читати далі »

Як навчити дитину не боятися лікарів

Для вас обтяжливо водити дитину на щеплення, аналізи крові, до зубного, тому що вона плаче в поліклініці, виривається з рук лікарів, тікає? Ось кілька правил, які полегшать ваше життя.

Правша чи лівша?

Пропонуємо декілька простих вправ і ви визначете, хто перед вами. Читати далі »

Погода