Про село у пресі

З нотою смутку

СВІТЛО ПАМ’ЯТІ ПРО ОДНОСЕЛЬЦІВ

Цієї весняної пори бентежні почуття охоплюють душу: і не тільки ті, що приносять втіху, а й тривожні, сумні, болючі. Збігло 40 днів, відколи наші села – Ковтуни й Мицалівка – провели в останню дорогу Станіслава Миколайовича Тараненка. Стільки людей прийшло попрощатися з ним!

Читати далі »

ЗВИЧАЙНЕ СЕЛО

Скажіть, чим особливе те місце, де ви проживаєте? Допитувалась у сільського голови Ковтунів і Мицалівки Олени МІРОШНІЧЕНКО. І не тільки в неї. «Звичайне село», – так казали всі. А тоді додавали: тут надзвичайно мальовничі краєвиди,тут дуже зелено й затишно, тут не глибинка – села зручно розташовані обабіч доріг. А головна перевага невеликих сільських громад у тому, що тут всі між собою знайомі й не відсторонені одне від одного, і кожна дитина – у центрі уваги.

Читати далі »

Посланці добра

В Україні з 2016 року впроваджена нова форма сімейного виховання, якою передбачено надання комплексу послуг із тимчасового догляду і виховання дітей в сім’ї патронатного вихователя. Патронат у нашій країні став можливим завдяки Міжнародній благодійній організації «Партнерство кожній дитині». Перші патронатні вихователі у Золотоніському районі з’явилися два роки тому. Йдеться про родину Мельників із Ковтунів.


На фото: Лариса Миколаївна і Василь Іванович Мельники зі своїм сином Вадимом, який приїхав у гості, і маленьким вихованцем Антоном
Читати далі »

На Золотонішині встановили новий спортивно-ігровий комплекс

Дзвінкий дитячий гомін тепер постійно лунає на майданчику біля сільської школи села Ковтуни, що у Золотоніському районі, навіть із настанням канікул.

Читати далі »

У Ковтунах відзначили день громади

І цього року будинок культури у Ковтунах був заповнений глядачами, які зійшлися на свято громади сіл Ковтуни та Мицалівка. Односельчан привітала голова села Олена Мірошніченко. Вона побажала усім добробуту та мирного неба. Подякувала також всім, хто небайдужий до проблем громади, та за спонсорську допомогу в організації свята керівникам СТОВ «Силікат-1», СВК «Струмок», ФГ»Юляна», ТОВ «Спільне», ФОП Малафій Наталія, ФОП Ярош Олексій.

Читати далі »

Перші патронатні вихователі на Черкащині живуть у Ковтунах

Огорнемо своїм теплом

Родина Мельників три місяці як здобули перший тримісячний досвід патронатного виховання – тимчасово опікувалися двома дівчатками: дев’ятирічною Катею та шестирічною Валею. Василь Іванович – фаховий педагог, працює у Ковтунівській школі вчителем історії та заступником директора із навчально-виховної роботи. Лариса Миколаївна – за фахом фельдшер, однак багато років пропрацювала у шкільній їдальні. Читати далі »

Гордість за батька і діда

melnik-i-yu-iz-sinami8 жовтня в затишному будинку Мельника Івана Юхимовича зібралася велика родина – сини, невістки, онуки, племінники. Адже для цього був гарний привід – ювілей господаря. За гостинним столом зібралися найближчі і найрідніші йому люди для того, щоб привітати із значною подією – 80 річчям.

Читати далі »

Маленька розповідь про велику людину

15 жовтня в Україні відзначається Міжнародний день сільських жінок. З цієї нагоди хочеться розповісти про жінку, яка за покликом серця своє життя присвятила служінню людям. Вона – сільський медик, і, як солдат, завжди на посту. Вдень і вночі, у будні й вихідні поспішає на допомогу хворому.

Читати далі »

80-річчя відсвяткував ветеран праці

8 жовтня ювілейний день народження святкував почесний голова первинної організації ветеранів села Ковтуни, колишній сільський голова та голова колгоспу Іван Мельник. З цього приводу його урочисто привітали заступник голови районної ради Тетяна Гончаренко, голова районної ради ветеранів війни та праці Тетяна Любаненко і її заступник, керівник первинної ветеранської організації села Драбівці Микола Дикий, сільський голова Ковтунів Олена Мірошніченко.

Читати далі »

Пам’ять не згасає

Бойові ордени Слави – одні з найпочесніших відзнак, оскільки ці нагороди можна було здобути лише за особистий подвиг в бою. У народі цю відзнаку називали «солдатською». І це не випадково, адже ними нагороджувалися тільки солдати, сержанти та старшини. Підставою для нагородження був особистий прояв відваги і мужності. Нагородження орденом відбувалось поступово, починаючи з найнижчого, третього ступеня.

Читати далі »

Погода