Вісник Золотоніщини

Учитель творить людину

Вчителька фізики Мала О.Г. та призер обласних олімпіад Нетудихатка Р.

Особлива увага освітян району звертається на роботу з обдарованими учнями. У їхній підготовці найактивніше працювали педагоги Гельмязівської і Благодатнівської шкіл (по 7 учителів), Коврайського НВК (4 учителі). Найстаранніші, які кожного року готують по декілька переможців: Ніна Василівна Алєксєєнко (Гельмязів), Ольга Гаврилівна Мала (Ковтуни), Наталія Василівна Власенко, Вікторія Миколаївна Вертипорох, Раїса Михайлівна Дорош, Антон Миколайович Саєнко (Благодатне), Юрій Борисович Орищенко (Софіївка), Людмила Леонідівна Різник (Коврай).

Читати далі »

Гордість за батька і діда

melnik-i-yu-iz-sinami8 жовтня в затишному будинку Мельника Івана Юхимовича зібралася велика родина – сини, невістки, онуки, племінники. Адже для цього був гарний привід – ювілей господаря. За гостинним столом зібралися найближчі і найрідніші йому люди для того, щоб привітати із значною подією – 80 річчям.

Читати далі »

Маленька розповідь про велику людину

15 жовтня в Україні відзначається Міжнародний день сільських жінок. З цієї нагоди хочеться розповісти про жінку, яка за покликом серця своє життя присвятила служінню людям. Вона – сільський медик, і, як солдат, завжди на посту. Вдень і вночі, у будні й вихідні поспішає на допомогу хворому.

Читати далі »

Зібралася уся громада

Щире родинне свято відбулося в Мицалівці. Його ініціатором і меценатом став голова первинної ветеранської організації Валерій Демиденно. Він привітав громаду, яка дружно зібралася на такий собі надвечірній моціон.

Читати далі »

За жорстоке ставлення до дитини доведеться нести відповідальність перед законом

У цьому на власному досвіді переконався житель с. Мицалівка, який завдав 9-річному хлопчику ударів.

Читати далі »

Іван Дробний про Василя Симоненка

ВАСИЛЕВІ СИМОНЕНКУ

 

Від болю в рамці зойкнула газета –

І попрощались каро з-під повік

Печальні очі мудрого поета

У молодий, у лермонтовський вік.

Читати далі »

Знакові події минулого року на Золотоніщині

РІК 2014 – ЦЕ МАЙДАН, ЦЕ ВІЙНА, ЦЕ ВЕЛИКА ЛЮБОВ ДО УКРАЇНИ, ВІРА В ПЕРЕМОГУ, НАДІЯ НА ЄВРОПЕЙСЬКЕ МАЙБУТНЄ

Читати далі »

На Андрія йому – 60!

Поєднання природнього розуму і золотих рук, творчого завзяття й всебічних здібностей, чуйності й любові до дітей – таким є Адрій Васильович Павлюченко, вчитель фізичної культури Ковтунівського навчально-виховного комплексу. А ще – виняткова скромність …

Читати далі »

Вітчизна у мене одна!

Ігор Вікторович Свінчук, якому в серпні виповнилося 57 років, – доброволець 25-го батальйону територіальної оборони «Київська Русь», захищає суверенітет і незалежність України в районі Дебальцевого на Донбасі. Він народився у Донецьку, проживав у Маріуполі, працював у Москві. За спеціальністю -механік суден, донедавна був кримчанином. Пройшов Майдан. У лютому поблизу Маріїнського парку отримав кульове поранення.

Читати далі »

У КОВТУНАХ СПІВАЛА ЧЕРКАСЬКА «СПАДЩИНА»

День села у Ковтунах, який відзначали напри­кінці червня, видався по­родинному теплим. Читати далі »

Погода