Школа безпеки

Рекомендуємо ознайомитись з безпековою абеткою школяра середньої школи

Створення безпечного освітнього середовища в умовах війни наразі є спільним завданням державної і місцевої влади та всіх учасників навчального процесу.

Аби підготувати дітей до викликів, які диктує війна, у Міністерстві внутрішніх справ розробили безпекову абетку для школярів.

Читати далі »

Інформаційний комікс для дітей у воєнний стан

Міністерство освіти і науки розробило інформаційний комікс для дітей у воєнний стан.  Це збірка інформаційних порад для дітей та їхніх близьких.

Нижче розміщуємо зміст коміксу.

Читати далі »

Про довідник “У РАЗІ НАДЗВИЧАЙНОЇ СИТУАЦІЇ АБО ВІЙНИ”

24 лютого 2022 року Росія під виглядом “спецоперації” фактично оголосила Україні війну. Слід зауважити, що ми протистоїмо російській агресії з 2014 року.
Після відкритого нападу на нашу державу важливо знати про те, що може зробити кожен із нас у надзвичайних умовах. Особливо це стосується ситуацій, коли поліція, швидка допомога, рятувальна та інші служби вимушені працювати в екстреному режимі.
Пропонуємо увазі довідник, який містить практичні поради, як підготуватися до надзвичайної ситуації та як діяти в такому випадку.

РОЗ’ЯСНЕННЯ ЩОДО РОБОТИ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ У МЕЖАХ ПРАВОВОГО РЕЖИМУ ВОЄННОГО СТАНУ

На випадок блокування сайтів органів влади наводимо РОЗ’ЯСНЕННЯ Міністерства освіти і науки України про роботу закладів освіти в умовах воєнного часу.

Читати далі »

16 днів проти насильства

Починаючи з 2001 року у період з 25 листопада до 10 грудня в Україні проводиться широка інформаційна кампанія «16 днів проти насильства». У закладі проводяться тематичні заходи, з метою привернення уваги та підвищення рівня обізнаності громадськості до проблеми вчинення насильства у будь-яких його проявах. Пропонуємо переглянути відеоролик „Ми – проти насильства” (хронометражем 2 хв.10с.), який створено Національною соціальною службою України. Посилання на відеоролик: https://nssu.gov.ua/domashnye-nasilstvo/inform_karta

Інструкція з безпеки життєдіяльності учнів та під час карантину

Інструкція з безпеки життєдіяльності учнів  та під час карантину.

1.Загальні положення

Інструкцію розроблено відповідно до «Положення про організацію роботи з охорони праці учасників навчально-виховного процесу в установах і навчальних закладах», затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 01.08.2001 № 563, «Правил дорожнього руху України», затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 10.10.2001 № 1306, «Правил пожежної безпеки для навчальних закладів та установ системи освіти України», затверджених наказом Міністерства освіти і науки України від 15.08.2016 № 974.

Читати далі »

Семінар з безпеки систем газопостачання

Під час опалювального періоду в закладах соціально-культурної сфери, зокрема, освіти зростає ймовірність виникнення нещасних випадків, аварій, пожеж, у тому числі під час експлуатації котелень, газовикористовуючого обладнання та нагрівальних електричних приладів.

Ткаченко В.М. (на фото ліворуч) робить огляд теплогенераторної
Читати далі »

СХЕМА періодичності обов’язкових медичних профілактичних оглядів учнів

Вік дитини Лікар-педіатр (лікар загальної практики – сімейної медицини) Лікарі- спеціалісти Додаткові методи досліджень
1 2 3 4
6 років (перед вступом до загально- освітнього навчального закладу) 1 раз на рік Дитячий хірург Ортопед- травматолог дитячий Офтальмолог дитячий Стоматолог Інші спеціалісти за показаннями Аналіз крові (гемоглобін) та інші за показаннями
7, 8, 9, 10 років 1 раз на рік За показаннями За показаннями
11 років 1 раз на рік Дитячий хірург Ортопед – травматолог дитячий Офтальмолог дитячий Стоматолог Інші спеціалісти за показаннями Аналіз крові (гемоглобін) Аналіз крові на цукор у дітей з групи ризику по цукровому діабету та інші за показаннями
12, 13 років 1 раз на рік За показаннями За показаннями
14, 15 років 1 раз на рік Стоматолог Гінеколог дитячого та підліткового віку (за показаннями) Дитячий хірург Ендокринолог дитячий Психолог (за показаннями) Флюорографія Аналіз крові (гемоглобін) та інші за показаннями
16, 17 років 1 раз на рік терапевт у разі обслуговування в студентській поліклініці Стоматолог Гінеколог дитячого та підліткового віку (за показаннями) Флюорографія
Щороку перевірка гостроти зору, слуху; постави та плантографії проводиться молодшим спеціалістом з медичною освітою

Що нам розказують про грип

У нинішньому епідемічному сезоні домінуючим типом вірусу є А/H1N1, так званий “Свинячий” грип. На сьогодні інтенсивність епідемічного процесу тримається на низькому рівні, хоча, дійсно, захворюваність протягом цього сезону вище рівня аналогічного періоду минулого року, заявляють у Держсанепідслужбі.

Що нам відомо про вірус

Читати далі »

Як відрізнити грип від ГРВІ, застуди ?

Чим відрізняється грип від застуди? Найголовніша відмінність в тому, що після застуди, через тиждень людина повністю відновлює і починає вести свій звичайний ритм життя, не згадуючи про недавнє нездужання. А ось після грипу відновлювальний період затягується на тривалий час, ще протягом наступного місяця людина може відчувати наслідки перенесеного грипу, організм набагато сильніше страждає, імунній системі потрібно більше часу для реабілітації.

Читати далі »

Погода