Антипівка

Історія села Антипівка

Село розташоване на р. Золотоношці за 10 км від районного центру. Сільраді підпорядковано селище Бакаївку, село Слюжчину Слобідку та хутір Голубки.

Перша згадка про Антипівку зустрічається 1631 р. у “Тарифі подимного податку Київського воеводства”. Тоді з дими (дим – господарство як податкова одиниця) тяглих селян, тобто селян, які сплачували податки і виконували повинності шляхтичу Богухвалові Олексичу 3 злотих на рік. А решта – майже всі антипівчани – козакувала і належала до Золотоніської сотні. Назву села пов’язано з іменем його осадчого. Є кілька тлумачень її. Візьмемо одне. “Анти” – проти і “пас” – кожний. Отже, проти кожного, тобто впертий.

Читати далі »

В Антипівці згорів стародавній храм

1 липня близько дев’ятої вечора загорілася дерев’яна церква в Антипівці.Цього вечора лютувала гроза, й блискавкавлучила в центральний купол храму.

Читати далі »

Свято-Покровський Красногірський жіночий монастир: моменти історії, які варто знати


Одним із п’яти найстародавніших монастирів України вважається наш Свято-Покровський Красногірський жіночий монастир, що знаходиться поблизу міста Золотоноша. Він належить до Черкаської єпархії УПЦ МП.


Читати далі »

Погода