Драбівці

Історія села Сеньківці

За 15 км на північ від райцентру на погорбленій місцевості розкинулось село Сеньківці. Площа цього населеного пункту складає 117 гектарів, у ньому всього 7 вулиць. Сеньківці лежать на берегах річки Золотоношки, заплава якої потопає в зелені розкішного вільхового лісу. Село зливається із Драбівцями і адміністративно віднесене до цієї сільради. Найближчими сусідами цієї осади є також і села Ковтуни та Маркизівка.

Читати далі »

Пам’ятка архітектури, культури і святості


Головною окрасою Драбівець є Свято-Троїцька церква – дерев’яний храм, пам’ятка національного значення, яка знаходиться на пагорбі, на такій собі сільській площі в оточенні садиб місцевих жителів. Ми завжди звертаємо до церкви, коли важко на душі, але рідко замислюємося над тим, що пережила ця будівля, аби кожен міг прийти сюди у пошуках прощення та благословення.

Читати далі »

Незбережена прамати – церква Миколаївська


У 1741-43 роках під патронатом св. Харлампія була збудована традиційно хрещата в плані споруди, викладена з соснових брусів, з короткими бічними раменами, шестигранним зрубом вівтаря, однобанна, з піддашшям на кронштейнах наша церква у Сеньківцях.

Читати далі »

Погода