Школа

Друге місце в області розцінив як невдачу

Після підведення підсумків обласного етапу конкурсу-захисту робіт МАН України Михайло Свояк відчував певне розчарування, оскільки зайняв друге місце, відставши від переможниці, яка представляла Черкаський фізико-математичний ліцей, лише на один бал. Проте результат є дуже вагомим, оскільки проведене дослідження в рамках конкурсу істотно поглибило його знання, а він особисто в черговий раз продемонстрував спроможність сільських школярів на рівних змагатись із ровесниками, які навчаються в престижних закладах Черкащини.

Читати далі »

Маємо перемогу в Всеукраїнському колоквіумі

Протягом 14 – 20 листопада 2023 року в Ужгороді проходив 26 Всеукраїнський колоквіум «Космос. Людина. Духовність». У колоквіумі взяли участь 17 команд (120 учасників) з різних областей України – Черкаської, Чернівецької, Івано-Франківської, Вінницької, Волинської, Закарпатської, Дніпропетровської, Одеської, Житомирської, Полтавської, Сумської, Рівненської, Хмельницької, Харківської та міста Києва. Учасники захищали свої роботи в 6 секціях. Захід проходив дистанційно і неодноразово переривався через оголошення повітряної тривоги.

У секції «Крізь простір і час» перемогу здобув учень 9 класу Ковтунівського навчально-виховного комплексу Михайло Свояк.

Дякуємо організаторам Колоквіуму та методистам Черкаського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді за сприяння в участі. Особлива вдячність захисникам України, які дають можливість проводити конкурси.

Михайло Свояк – призер ще одного Всеукраїнського конкурсу

З 20 по 24 листопада 2023 року у м.Чернівці відбувся фінал Всеукраїнського конкурсу молодіжної творчості «Мирний космос-2023». Конкурс проводився Українським молодіжним аерокосмічним об’єднанням «Сузір’я» (УМАКО «Сузір’я») спільно з Національним центром аерокосмічної освіти молоді ім. О.М. Макарова за сприяння Міністерства молоді та спорту України, Міністерства освіти і науки України з метою виявлення, розвитку та підтримки творчо обдарованої молоді у галузі аерокосмічної науки та з нагоди 16-ої річниці польоту в космос першого космонавта незалежної України Леоніда Каденюка в складі інтернаціонального екіпажу. Конкурс проводився за сімома номінаціями. Через війну конкурс проводився в он-лайн форматі, що стало звичним в умовах сьогодення.

Робота Михайла Свояка, учня 9 класу Ковтунівського навчально-виховного комплексу Новодмитрівської сільської ради перемогла в обласному етапі і була направлена фаховому журі для відбору в фінал. Михайло одержав запрошення та виступив у номінації «Людина. Земля. Всесвіт».

У визначений час відбувся публічний захист власної творчої роботи. Особливо враховувалися відповіді на запитання фахового журі конкурсу в ході співбесіди з теми конкурсної роботи. Михайло  зумів завоювати ДРУГЕ місце. Це черговий успіх ковтунівського школяра!

Про зміну форми навчання в Ковтунівському навчально-виховному комплексі

Є ще одна перемога

Свояк Михайло виборов ПЕРШЕ місце у обласному конкурсі технічної творчості учнів та студентів «Мирний космос», який проводиться з метою розвитку інтересу підростаючого покоління України до авіації і космонавтики, науки і техніки та пов’язаних із ними екологічними, гуманітарними та соціальними проблемами; формування творчої та наукової еліти.

Тепер Михайло восени братиме участь у фіналі Всеукраїнського конкурсу молодіжної творчості «Мирний космос», який проводитиме УМАКО «Сузір’я».

Учні Ковтунівського НВК отримали нагороди від очільників Черкащини

23 червня у м.Черкаси відбулося нагородження представників інтелектуальної еліти Черкаської області, переможців всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів і Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України.

До вітань на адресу долучилися начальник ОВА Ігор Табурець, голова обласної ради Анатолій Підгорний, заступник голови ОДА Олександр Шамрай, начальник Управління освіти і науки ОДА Валерій Данилевський, заступник начальника Оксана Сімушіна, ректор КНЗ «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради» Наталія Чепурна.

Наш заклад був представлений двома учнями. Як повідомлялось раніше, Женя Тимошенко та Міша Свояк під керівництвом вчителя Малої Ольги Гаврилівни зайняли ІІІ місце на фінальному етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту МАН.

Слід відмітити, що Ковтунівський навчально-виховний комплекс протягом останніх років постійно представлений на заході, на якому вшановують кращих учнів Черкашини. Серед 39 відзначених учнів – двоє з малочисельної сільської школи!

Досягнення учнів Ковтунівського навчально-виховного комплексу Новодмитрівської сільської ради за 2022-2023 навчальний рік

Тимошенко Євгенія, 9 клас

І місце в ІІ етапі та ІІІ місце в ІІІ етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України 2023 рік (секція «Аерофізика та космічні дослідження»)

Свідоцтво з відзнакою  про базову середню освіту.

Свояк Михайло, 8 клас

І місце в ІІ етапі та ІІІ місце в ІІІ етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України 2023 рік (секція «Астрономія та астрофізика»)

І місце у обласному конкурсі технічної творчості учнів та студентів «Мирний космос»

Відзначили День захисту дітей

Ось ми і дочекались літа,

Перше червня – ваша втіха,

Бо цей день у всьому світі,

Приурочили вам – дітям!

Шкільною родиною у Ковтунівському НВК було відзначено День захисту дітей. Учні 1 – 2 класів разом зі своїми батьками зібралися на пікнік. Поки батьки “чаклували” над козацькою кашею, діти весело проводили час: допомагали мамам накривати стіл, грали у ігри, спортивні естафети. Коли каша була готова і упрівала на вогні, дорослі приєднались до веселих ігор. Усім дуже сподобалася гра у “Мокрої куриці”. Діти були у захваті. Потім усі сіли за великий імпровізований стіл. Каша вдалася неймовірно смачною. А на завершення пікніка відбувся дружній родинний матч з футболу. Всі учасники отримали заряд позитивної енергії і масу яскравих емоцій.

Детальніше про захід можна прочитати за посиланням https://www.facebook.com/groups/705884844444521

Випускники 2023 року

1. Герасименко Юлія Сергіївна

2. Дзюбан Ліза Юріївна

3. Савицький Ярослав Михайлович

4. Сердюк Владислав Анатолійович

5. Хлипа Аліна Валеріївна

6. Плотникова Катерина Романівна

7. Легкоступ Дар’я Володимирівна

Рекомендуємо ознайомитись з безпековою абеткою школяра середньої школи

Створення безпечного освітнього середовища в умовах війни наразі є спільним завданням державної і місцевої влади та всіх учасників навчального процесу.

Аби підготувати дітей до викликів, які диктує війна, у Міністерстві внутрішніх справ розробили безпекову абетку для школярів.

Читати далі »
Погода