Сторінка для батьків

Слово до батьків

Вдумайтесь у ці кров’ю написані рядки. Яка б у вас відповідальна, складна, творча робота не була на виробництві, знайте, що дома на вас чекає така ж відповідальна, така ж складна, така ж тонка робота — виховання людини. Скрізь вас можна замінити іншим працівником — від сторожа на тваринницькій фермі до міністра; справжнього ж батька не замінить ніхто. І якщо перед вами вибір, що робити — іти завершувати роботу, за яку — ви це точно знаєте — вас представлять до високої нагороди, чи йти до школи, рятувати сина, з яким нещастя,— ідіть до школи, рятуйте сина…
Треба зрозуміти кожному з нас, шановні батьку й мати, то невихована людина, моральний неук, недоук — це все одно, що літак, випущений у політ із зіпсованими двигунами: загине він сам і принесе загибель людям.

(Василь Сухомлинський)

Чи готова дитина до школи ?

КОМПЛЕКС МЕТОДИК ДЛЯ ІНДИВІДУАЛЬНОГО ОБСТЕЖЕННЯ РІВНЯ ПІДГОТОВЛЕНОСТІ ДІТЕЙ ДО ШКОЛИ

Сучасні умови переходу системи освіти на 12-річне навчання поставили перед педагогічними працівниками складне і надзвичайно важливе завдання, яке полягає в об’єктивному і своєчасному виявленні рівня готовності дітей шестирічного віку до шкільного навчання. Наш методичний матеріал певною мірою допоможе тим, хто буде вивчати проблеми готовності дитини до шкільного навчання.

Під готовністю дитини до шкільного навчання ми будемо розуміти сукупність фізіологічних і психологічних особливостей дитини старшого дошкільного віку, яка забезпечує успішний перехід до систематично організованого шкільного навчання.

Якщо перед вами стоїть завдання визначити рівень готовності дитини до шкільного навчання, по-перше, необхідно чітко усвідомлювати з якою метою він має визначатися. Рівень готовності дитини до школи може визначатися з метою:

1.      Відбору дитини до школи або обгрунтування доцільності відстрочки її прийому до школи;

2.      Раннього виявлення тих дітей, які у процесі організації їх діяльності на уроці потребують додаткової уваги з боку вчителя;

3.      Розробки індивідуальної програми розвитку молодшого школяра.

Читати далі »

Батькам п’ятирічних дітей про дошкільну освіту

 

Міністерство освіти і науки розмістило ряд відповідей на найбільш поширені запитання батьків про особливості дошкільного виховання після відмови від 12-річного терміну здобуття середньої освіти.

Читати далі »

Поради для батьків першокласника

 

Щоб перший похід у школу не став для малюка стресом (як і звикання до нового статусу школярика), готуватися слід заздалегідь, тижні за два. Психологи рекомендують діяти за таким планом:

Читати далі »

Погода