Скориківка

На Золотоніщині поховали прикордонника Сергія Єпіфанова

Єпіфанов С.П.17 червня у Львівці попрощались із Сергієм Єпіфановим, який загинув під час бою в Маріуполі 14 червня. Такої кількості людей, що прийшли провести в останню путь загиблого під час непроголошеної війни, не було ніколи в невеликому селі. До скорботної церемонії долучились жителі всієї Золотоніщини. Представники від кожного села та міста Золотоноша віддали належну шану своєму земляку. Серед присутніх були бойові побратими старшини Єпіфанова з навчального центру прикордонних військ «Оршанець», який базується поблизу Черкас, народний депутат України Леонід Даценко, керівники району та міста. Церковну службу за загиблим відправив настоятель Свято-Успенського собору Ярослав Івануса.

Поховали військового, у якого залишились двоє дітей, з військовими почестями на сільському кладовищі.

Читати далі »

Хай святиться ім’я ваше, Добродії!

Скільки добрих, справжніх людей живе навколо! Тільки треба уміти їх бачити!

Читати далі »

День села у Скориківці вшанували хлібом і піснею

До Дня села у Скориківській сільській раді завжди готуються Дуже ретельно, щоб не забути про жодну більш-менш значиму подію з життя Скориківки та Львівки, не обійти увагою працьовитих і щирих людей цих сіл. Читати далі »

У Скориківці подорожували… світлицями

 

«Пороги, пороги!

З вас починаються дороги.

Дозвольте увійти до хати,

Рідну неньку привітати,» – такими словами розпочали свою подорож по маминих світлицях мої першокласники.

Читати далі »

Дива поряд

 

Кожна людина йде до Бога своїм шляхом, і ніхто їй тут не може допомогти, бо це її особиста, власної душі справа. Однак той, хто відкриє у собі Христа, відчує нове народження. Це народження не тіла, а духу, великої любові до всіх людей і всього, що є на землі.

Я живу у надзвичайно гарному селі Скориківка. Воно потопає у пишній зелені. В селі є річка, ставок, поряд – ліс, багато дивовижних куточків для відпочинку.

Читати далі »

Вічні тільки пам’ять і душа

Члени клубу «Патріот» Скориківської школи збирають і упорядковують матеріали для кімнати бойової Слави, зустрічаються з людьми, на долі яких випали війни і голод, досліджують історію свого краю за фотографіями, розповідями про дітей війни, чорнобильців, афганців.

Читати далі »

Погода