Сільська громада

Відбувся турнір пам’яті А.Л.Дерев’янка

У 23 чемпіонаті сіл Ковтуни та Мицалівка з настільного тенісу, який присвячений пам’яті кавалера 3-х орденів Слави А.Л.Дерев’янка, взяли участь 13 любителів тенісу. Турнір закінчився впевненою перемогою Максима Дивнича, студента Київського політехнічного інституту імені Ігоря Сікорського. Другим фінішував вчитель фізичної культури Віталій Баранник. На третьому місці  –Роман Горобець, студент Білоцерківського аграрного університету.

Спонсором змагань в черговий раз був керівник СТОВ «Спільне» Валерій Демиденко, який допоміг з придбанням необхідного інвентарю.

Читати далі »

Померлі від голоду в 1932 – 1933 роках

Щорічно четверта субота листопада — національний скорботний день для всієї України. Громадяни нашої держави вшановують пам’ять жертв Голодомору 1932–1933 років і масових штучних голодів 1921–1923 і 1946–1947 років.

Кількість жертв у Ковтунах та Мицалівці внаслідок Голодомору 1932-33 років за офіційними даними становить 142 особи. На даний час пошуковцями школи на чолі із учителем історії, заступником директора Мельником В.І. вдалось відновити наступні імена:

Ми говоримо Путіну: «НІ!»

9 січня українці по цілому світу звертаються до світових лідерів із закликом сказати «Ні» Путіну та його імперській політиці. Організаторами цієї акції є “Рух Опору Капітуляції” та “Вільні Люди”. Вони закликають усіх українців виступити проти імперської політики путінської Росії стосовно України та інших держав.

Українці чинитимуть опір!

Учасники першості сіл Ковтуни та Мицалівка Новодмитрівської сільської ради Золотоніського району Черкаської області з настільного тенісу приєдналися до акції. Ми говоримо Путіну: «НІ!»

22 чемпіонат сіл Ковтуни та Мицалівка виграв Максим Дивнич

Чемпіонат сіл Ковтуни та Мицалівка з настільного тенісу, який присвячений пам’яті кавалера 3-х орденів Слави А.Л.Дерев’янка, завершився впевненою перемогою Максима Дивнича, студента Київського політехнічного інституту імені Ігоря Сікорського. Другим фінішував студент Білоцерківського аграрного університету Владислав Строкань. Послідуючі місця зайняли вчитель фізичної культури Віталій Баранник та одинадцятикласник Едуард Ямборський.

У жіночій першості чемпіонкою оголошено дев’ятикласницю Дашу Строкань.

Спонсором змагань в черговий раз був керівник СТОВ «Спільне» Валерій Демиденко. Нагороди вручила староста села Олена Мірошніченко.

Читати далі »

Фоторепортаж – не заради звіту

Під час осінніх канікул працівники та учні Ковтунівського навчально-виховного комплексу Новодмитрівської сільської ради висадили 30 беріз, 120 самшитів, 100 сосон та 20 кущів ялівцю на території села.

З нотою смутку

СВІТЛО ПАМ’ЯТІ ПРО ОДНОСЕЛЬЦІВ

Цієї весняної пори бентежні почуття охоплюють душу: і не тільки ті, що приносять втіху, а й тривожні, сумні, болючі. Збігло 40 днів, відколи наші села – Ковтуни й Мицалівка – провели в останню дорогу Станіслава Миколайовича Тараненка. Стільки людей прийшло попрощатися з ним!

Читати далі »

ЗВИЧАЙНЕ СЕЛО

Скажіть, чим особливе те місце, де ви проживаєте? Допитувалась у сільського голови Ковтунів і Мицалівки Олени МІРОШНІЧЕНКО. І не тільки в неї. «Звичайне село», – так казали всі. А тоді додавали: тут надзвичайно мальовничі краєвиди,тут дуже зелено й затишно, тут не глибинка – села зручно розташовані обабіч доріг. А головна перевага невеликих сільських громад у тому, що тут всі між собою знайомі й не відсторонені одне від одного, і кожна дитина – у центрі уваги.

Читати далі »

Посланці добра

В Україні з 2016 року впроваджена нова форма сімейного виховання, якою передбачено надання комплексу послуг із тимчасового догляду і виховання дітей в сім’ї патронатного вихователя. Патронат у нашій країні став можливим завдяки Міжнародній благодійній організації «Партнерство кожній дитині». Перші патронатні вихователі у Золотоніському районі з’явилися два роки тому. Йдеться про родину Мельників із Ковтунів.


На фото: Лариса Миколаївна і Василь Іванович Мельники зі своїм сином Вадимом, який приїхав у гості, і маленьким вихованцем Антоном
Читати далі »

На Золотонішині встановили новий спортивно-ігровий комплекс

Дзвінкий дитячий гомін тепер постійно лунає на майданчику біля сільської школи села Ковтуни, що у Золотоніському районі, навіть із настанням канікул.

Читати далі »

У Ковтунах відзначили день громади

І цього року будинок культури у Ковтунах був заповнений глядачами, які зійшлися на свято громади сіл Ковтуни та Мицалівка. Односельчан привітала голова села Олена Мірошніченко. Вона побажала усім добробуту та мирного неба. Подякувала також всім, хто небайдужий до проблем громади, та за спонсорську допомогу в організації свята керівникам СТОВ «Силікат-1», СВК «Струмок», ФГ»Юляна», ТОВ «Спільне», ФОП Малафій Наталія, ФОП Ярош Олексій.

Читати далі »

Погода