Позакласна робота

Сценарій заходу «Людської пам’яті мости…» (до Дня пам’яті жертв Голодомору)

Мета. Поглибити знання учнів, присутніх про роки голодомору в Україні та його наслідки для українського народу, розвивати вміння грамотно висловлювати свої думки, використовувати різні документи, готуючись до розповіді, виступати у ролі актора, виховувати повагу до історичного минулого свого народу, який вистояв і проніс свої традиції через різні випробування.

Обладнання: на стіні образ Божої Матері, прикрашений вишитим рушником (бажано чорними і червоними нитками або тільки чорними). Усі ведучі в темному одязі. Навколо на столиках стоять чорнобривці, різноколірне кленове листя, кетяги калини і чорні стрічки, хлібина, свічки. На столиках кетяги червоної калини, гілочка зеленого барвінку, букет свіжих квітів, перев’язаних чорною стрічкою, свічка у підсвічнику. В центрі столика — розламана хлібина, склянка з водою, зверху — окраєць хліба. Напис: «Ціна йому — життя». В залі оформлено книжкову виставку «Голод 1933 — незагойна рана України».

Напередодні старшокласникам рекомендується переглянути фільм «Голодомор. Геноцид в Україні» на уроці історії

На початку дзвони. На екрані відео кліп «Свіча» Оксани Білозір Читати далі »

Сценарій свята «Від серця до серця» – День вчителя

Учасники: всі учні 11-го класу, Тимошенко Тетяна, Бережецька Мар’яна, Нетудихатка Ростислав, Лозенко Ізабелла, Дивнич Максим, Мальована Аня, Кроха Віталій, Шерстюк Аня

Женя. Науки світло переможе,

Висвітлює життєву путь.

Не милуватися не можна,

Коли найвидатніші йдуть.

Іринка. Достигла осінь на медах. Читати далі »

Свято квітів. Шепчуть ніжно квіти пелюстками

Мета: Ознайомити учнів з символікою квітів, їх особливостями. Виховувати риси дбайливого господаря, формувати бережливе ставлення до квітів, прищеплювати любов до природи.

Обладнання: На екрані малюнки веселого сонечка, хмарок, веселки, а в центрі намальована заквітчана Земля. Зал святково прикрашений букетами з осіннього листя, рушниками. На столах розміщені композиції із квітів. Виходять святково вдягнені діти. Читати далі »

Василь Симоненко – це народна совість

З нагоди 80-річчя Василя Симоненка від дня народження в Ковтунівському НВК відбулося свято «Василь Симоненко – це народна совість в українському красному письменстві».

Учні підготували багато поезій, розповідей про життя і творчість Василя Симоненка. Лунали пісні на твори поета. Особливе враження було в учасників свята після перегляду документальних фільмів «Гра долі. Василь Симоненко» та «Живий голос Василя Симоненка», в яких присутні мали змогу почути живий голос нашого земляка.

Живий голос Василя Симоненка 1962-63 рр

Методичні матеріали Українського інституту національної пам’яті до 81-их роковин Голодомору пам’яті тих, хто чинив спротив геноциду

Український інститут національної пам’яті звертається до української громадськості, медіа, освітніх закладів в належний спосіб вшанувати 81-ші роковини та пам’ять про жертви Голодомору 1932-33 років. З цією метою науковці розробили методичні матеріали, які просять враховувати при висвітленні заходів у зв’язку із роковинами геноциду Українського народу.

І.  Ключові повідомлення пам’ятних заходів

ІІ. День Пам’яті 22 листопада 2014 року

ІІІ. Історична довідка

ІV. Перелік документальних фільмів, деяких наукових та науково-популярних публікацій, спеціалізованих інтернет-ресурсів і окремих публікацій, присвячених тематиці Голодомору

V. Перелік вітчизняних науковців, що спеціалізуються на тематиці Голодомору і селянського спротиву репресивній політиці комуністичного режиму щодо селянства

Читати далі »

Сценарій «Випускний – 2014»

Ведуча: Доброго вечора, шановні батьки, вчителі, гості!

Ведучий: Радо вітаємо всіх присутніх.

Читати далі »

Сценарій свята Останнього дзвоника

Ведучий. Почну поему про останній дзвоник.

Що в ньому?

Знань важкі і пишні грона

Що в ньому?

Ми і наші поривання

Що в ньому?

Сум і музика прощання

Ведуча. Почну поему й відшукаю слово, Читати далі »

Сценарій шкільного свята до Дня Святого Валентина

ВЕДУЧИЙ 1. Добрий вечір шановні друзі! Ми з вами маємо чудову нагоду помандрувати країною любові, поблукати вулицями великого щастя.
ВЕДУЧА 1. Адже сьогодні – свято любові, свято найкращого почуття, яке окрилює, дає сили і натхнення, радість і захоплення. І завдячуючи якому продовжується життя на землі.
Читати далі »

Сценарій позакласного заходу «Пророк Наум, настав на ум!»

Підготувала

вчитель початкових класів

Полонська Н.А.

Учитель: Сьогодні ви дізнаєтеся про те як колись навчались діти, хто їх навчав, що носили з собою діти до школи. Поведемо мову про розум, знання, про ваші успіхи і досягнення на шляху освіченості за ці місяці. І це недаремно, адже за народним календарем 14 грудня – день святого Наума покровителя розуму, доброчинства.

У давні часи навчальний процес розпочинався саме у цей день. У народі вважалось, якщо на день Наума розпочати навчання, то дитина краще засвоюватиме науку, а відтак набереться ума-розуму. З цього приводу казали: «Пророк Наум наведе на ум».

Читати далі »

Сценарій спортивного свята до Дня Збройних сил України (ДЛЯ МОЛОДШИХ ШКОЛЯРІВ)

Підготувала

вчитель початкових класів

Ковтунівського навчально-виховного комплексу

Кроха Валентина Василівна

Мета : Відзначати День Збройних Сил України, сприяти згуртуванню дитячого колективу. Розвивати розумові і фізичні здібності, кмітливість і спритність. Виховувати патріотичні почуття до рідної землі, дружби та взаємоповагу один до одного, взаєморозуміння. Прищеплювати прагнення до занять фізкультурою.

Читати далі »

Погода