Шляхами подвигу

Здійснено велопробіг пам’яті С.П.Єпіфанова

Учнями закладу під керівництвом вчителя Теницького О.Г. здійснено велопробіг пам’яті Єпіфанова Сергія Петровича, старшини  Державної прикордонної служби України, який загинув 14 червня 2014 року на околиці Маріуполя, в районі заводу «Азовсталь». Читати далі »

Вшанували учасників Другої світової війни

У нашій школі заключний період напередодні 70-річчя Великої Перемоги виявився насиченим багатьма подіями. Робота по відзначенню Дня пам’яті та примирення і Дня Перемоги над нацизмом у Європі була однією з основних серед різноманітних заходів з національно-патріотичного виховання. Проте саме напередодні значущої події в історії всього людства вона стала найбільш актуальною. Класні години, перегляди та обговорення фільмів, що відтворюють воєнні будні, підготовка власних презентацій та повідомлень, пошуки архівних документів, що стосувалися членів родин, яким випала доля жити в буремні роки війни, – залишаться в пам’яті учнів і вдячних односельчан.

Відзначення 70-річчя Перемоги проходило із врахування теперішньої ситуації в Україні.

 

Рядовий війни

Де б і коли б не зустрів ветерана війни чи праці, хочеться йому доземно вклонитися. За долю його многотрудну. В окрузі своїй майже всіх побратимів по війні та праці знаю. А про оцих — Михайла Козловського із Ковтунів, Максима Вакулу із Скориківки (їх уже немає серед нас) та Василя Воловика, що в моїх Драбівцях живе, — особливо. На їх долю ратну випало чи не найважче: колиску революції, блокадний Ленінград від ворога відстоювати, і відстояли!

Мало «блокадників» уже лишилось живих у нашому районі. Та пам’ять про їх подвиг не згасне в серці народу нашого, як не згасне вона і про всіх звичайних рядових трудівників Великої Вітчизняної, Про одного з яких, бодай коротко, хочеться розказати сьогодні, про захисника столиці України — Києва.

Читати далі »

Естафета пам’яті в Ковтунах

Естафета пам’яті, яку приймав Ковтунівський навчально-виховний комплекс, стала одним із цікавих заходів, які проходять в закладі з нагоди 70-річчя Великої Перемоги. Урочистості підвели підсумки клопіткої роботи з питань патріотичного виховання. Їм передували класні години, перегляди та обговорення фільмів, що відтворюють воєнні будні, підготовка власних презентацій та повідомлень, пошуки архівних документів, що стосуються насамперед жителів сіл Ковтуни та Мицалівка. Основним здобутком проведеної роботи стали виставка нагородних листів та виготовлення цікавих цифрових ресурсів, у яких закарбовано голоси та фотографії багатьох наших односельчан. Продемонстровані під час сільських заходів, оцифровані фотоматеріали отримали великі схвальні відгуки присутніх на заходах.

Естафета пам’яті в Ковтунах

Урочиста лінійка з нагоди естафети пам’яті

Я про війну багато прочитала,

З глибоким сумом оглядала

Сторінки страшної історії Землі,

Що принесли у світ жахливий час війни:

Читати далі »

25 річниці присвячено

17 лютого відбувся захід, присвячений 25 річниці виведення військ із Афганістану. Учні переглянули презентації про афганську війну, про земляків, які загинули в Афганістані, воїнів-інтернаціоналістів, вихідців із Ковтунів, послухали історичну довідку ведучих про ті страшні події. Але найцікавішим моментом свята була зустріч із воїном-афганцем, випускником нашої школи Володимиром Зарубою. Читати далі »

Тримай міцніше штурвал, механік-водій!»

Рейд, реалізація розвіданих, зачистка, караван різні слова, але з одним змістом. Це бій, де с втрати. Володимир Заруба розумів це дуже добре, бо служив у Афганістані у підрозділі розвідки механіком-водієм БМП.

Читати далі »

А мати чекала сина додому…

Мальовниче село Мицалівка. Саме тут жила сім’я Якова та Євдокії Василенків. Батько працював головою сільської ради, згодом — головою колгоспу, а мати — вчителькою. Виховували вони своїх дітей, мріяли про їхнє щасливе майбутнє. Але війна обірвала всі сподівання.

Читати далі »

НА ПІДСТУПАХ ДО ЗОЛОТОНОШІ


Вранці 22 вересня 1943 року частини 3-го гвардійського Сталінградського мехкорпусу повели наступ у напрямі міста Золотоноші. На і правому
Читати далі »

Увічнено в картині


Для боротьби з фашистськими загарбниками у вересні 1941 року комуністи колишнього Гельмязівського району створили партизанський загін, до
Читати далі »

Погода