Відбулася зустріч з Володимиром Матвеєвим
Вже перші сказані слова-поради не сприяти надбанню прибутків магнатами горілчаного, тютюнового, фармацевтичного виробництва та рекламщиків різних мастей і напрямків за рахунок нашого здоров’я та здоров’я наших нащадків привернули увагу слухачів, якими були учні, батьки та працівники Ковтунівського навчально-виховного комплексу.
Ідея запросити в гості Володимира Миколайовича, виникла після випадкової бесіди з ним про проблеми здоров’я. Як зазначив тоді співрозмовник (який виявився членом спілки журналістів України, колишнім заступником головного лікаря обласної лікарні!), в останні роки профілактична медицина втратила свої позиції. Значно ослаблена увага до пропаганди здорового способу життя, немедикаментозних методів лікування. В той же час ми спостерігаємо значне зростання кількості аптек, а з екранів телевізорів йде нав’язлива реклама в придбанні різноманітних медичних препаратів.
У ході зустрічі з гостем із Черкас вдалось дізнатись, що результатом його тривалої медичної практики і самовдосконалення є значна кількість публікацій в періодичній пресі та науково-практичних виданнях для широкого кола читачів. Серед них найбільш поширені книги «Життя без хвороб, лікування без ліків», «Заручники звичок», «Життя. Здоров’я Доля.»
У ході свого виступу автор неодноразово закликав провести аналіз «надбаних благ» людства, які створюють залежність і відбирають головне –здоров’я людини. Своїми порадами та рекомендаціями він застерігав нас від набутих хвороб та як від них позбавитись без медикаментозного та хірургічного втручання.
Автором книг проаналізовано та викладено особисті погляди на сучасний спосіб життя переважної більшості людей, історію становлення людини як витвору Вищого розуму, можливості жити без хвороб; погляд на хвороби людини з точки зору фахівця-терапевта, практика, який проаналізував власний життєвий досвід та досвід великої кількості авторів-вчених та практиків-медиків з питань доцільного харчування; ставлення до фармацевтичних виробів та промислових харчових продуктів. Подано характеристику продуктів харчування та їх найдоцільнішу сумісність.